Pilih, bayar dan tunggu buku sampai ke rumah anda!

+60166241604

Buku Rekod Mengaji Untuk Anak-anak & Dewasa (L100)

HARGA: RM5.90

Berat | 0.120kg
  • Kuantiti: 0
  • Produk SKU: 9789674001001
Qty
Penghantaran

Membaca Al-Quran atau mengaji seharusnya menjadi rutin harian bagi sseorang muslim. Ia bukanlah perkara yang dilakukan ketika waktu lapang sebaliknya kita yang harus melapangkan masa untuk membacanya. Pentingnya bagi seorang muslim tidk kira kanak-kanak mahupun orang dewasa untuk menjadi mahir dan berusaha memperbaiki bacaan dengan tajwid yang tepat bersama seorang guru demi membaca kitabullah ini.

Mengapa Buku Rekod Mengaji ini harus dimiliki ?

1. Buku rekod ini membantu ibu baapa dan guru untuk memantau perkembangn anak-anak mengaji di rumah & pelajar di sekolah.

2. Mampu menjadi daya yang mendorong golongan dewasa mahupun kanak-kanak untuk mengaji dan memperbaiki bacaan.

3. Sesuai untuk semua peringkat umur kerana disusun bermula peringkat awal pengenalan huruf hijaiyah sehingga peringkat terakhir iaitu khatam al-Quran.

4. Membantu melatih diri khususnya kanak-kanak dan pelajar untuk merekod tahap bacaan mereka dan menyimpan buku rekod dengan baik.

5. Mengandungi kata-kata dorongan, tip & panduan khas bersama senarai semak tajwid apabila sampai ke tahap tertentu supaya ibu bapa dan guru dapat mendrong anak-anak dan pelajar untuk terus bersemangat membaca al-Quran.